30 d'Abril de 2019

REVISTA RECERQUES

Recerques. Història, Economia, Cultura 

És una revista catalana d’història fundada el 1970 per Josep Fontana, Ramon Garrabou, Josep Termes (†), Ernest Lluch (†) i Joaquim Molas (†). Té una periodicitat semestral i publica recerca en història, ciències socials i humanitats referida a qualsevol àmbit i època. Des dels seus inicis en plena dictadura franquista, Recerques ha procurat situar-se com una revista que fomenta un coneixement innovador, independent, plural i crític. Recerques és actualment la publicació de l’Associació Recerques, constituïda el 1996, que aplega professors i investigadors de diverses universitats i centres d’ensenyament i cultura, amb la finalitat, entre d’altres, de difondre la recerca científica en el camp de les ciències socials i humanes.

Des del 2011 té un conveni de coedició amb les universitats de Barcelona, Tarragona, Autònoma de Barcelona, Girona, Lleida, Pompeu Fabra, València, Alacant i Illes Balers pel qual un consell assessor, format per tres representants de l’Associació Recerques i un membre de cada universitat implicada, supervisa la tasca del consell de redacció, vetlla per la qualitat de la revista i fomenta la seva difusió i el seu reconeixement acadèmic
i científic.

Recerques publica treballs d’investigació originals i inèdits. Hi tenen cabuda també, a més d’articles i ressenyes de llibres, notes sobre debats historiogràfics i bibliogràfics.

És editada en paper per les Publicacions de la Universitat de València i en format electrònic per la Universitat Pompeu Fabra.